May 28, 2010

The best job vacancy advertisement ever!

when: 26th may 2010


where:kedai pengantin opposite klinik *run @ **lim


why:please scroll down and see the pic!


who:tokey kedai tu la,buat lawak antarabangsa sungguh,hahaha


how:do i need say anythin'?mmg lawak lah,sampai hari ni bila teringat rasa nak gelak,hahah


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.

see?lawak kan? sapa kata pon*dan tak laku? laku nyah oiii.... diutamakan lagi dlm kes ni! :-)

mmg tergelak-gelaklah kami masa tgk benda alah ni,sangat menghiburkan hati gue,heheh.

anyway, entry ini tidak berniat memburukkan sesiapa,tidak ada kena mengena sama ada hidup ataupun mati.

sekian. :-D

May 25, 2010

Mmg musim crocs ke sekarang nih?

dedulu (takle dulu sgt tpi mcm thn sblm ni) kalau pakai crocs kekononnye canggih la kan?itu cerita dulu lah kan. sekarang ni kalau pakai crocs org tak heran dah,heheh.

bersepah crocs merata-rata,doploh tigaploh hengget bleh dpt sepasang. dulu kalau takde duit 50hinggit paling kurang 2 keping jgn harap nak dpt crocs.betui kan?

buktinya,sekarang sorang bleh 2-3 pasang crocs.sebut je nak jenis macam mana,semua ada,macam-macam ada bak kata pakcik astro,hahaha.

range harga masa introduction phase dulu,beratus beb. pastu org stat jual online, saya pun terbeli lah 2 psg,dpt less than 100 per pair. latest price, doploh tiga hengget je.tiruan? ori? ada aku kesah?aiman tak kesah la beb,janji pakai ok,hahaha.bukan ada org dok pi belek baca ori ke tiruan ke,ye dak? setakat nak letak kat kaki je,heheh.

baru-baru ni memborong jibbit kat pasar malam(ni yang nak cerita sebenarnya,muahaha),dulu satu 5 hengget,latest 6 bijik seploh hengget,kecek adik pasar malam tu dpt lagi 2 bijik pree,dah la jadik 8 bijik seploh hengget.tak ke gila-gila punya price decrease tu :-)
anak-anak la yang bersungguh memilih jibbit sebab kebetulan angkut diaorg pi psr mlm.baru nak kenal pasar mlm,sebelum ni tak introduce sebab tak sesuai kecik lagi bersesak kat pasar mlm. so apa hasilnya?meh kita tgk gambar lah.









<--selipar crocs adik dgn abg yg dah siap dihias jibbit.sebelum ni haziq tak minat nak pakai selipar ni, bila ada jibbit ni terus nak pakai.






----->
zoom skit selipar abang,ganaz tuh!letak lizard sekor :P






<----
tak lupa koleksi mama dgn abah,yg brown tu mine,ala2 makcik sikit tapi sedap pakai. pakai dlm rumah je pun,yang tu beli online.canggih nok,selipar beli online std dlm rumah je,haha!







last but not least,kasut abah pakai memancing yg sebelah kanan tu yg dia dah tak berapa pakai sbb tak best,mementang dah ada yg baru(merah hitam kat gambar atas) dan kasut mama pakai pegi kelas,senang nak ganyang pakai amik wudhu'
insap-insap lah,kasut selipar berpasang-pasang,haruslah tak beli sampai thn depan pulak,hehe.



May 24, 2010

Brape punya lama daaaaa......

tak update daaaa..... standard la excuse biasa,bizi daaa..... hahaha

lepas sibuk dengan kenduri kawin awal bulan lepas, terus bz dgn final exam 2 minggu.demam kura dibuatnya,huhu tapi alhamdulillah dah berjaya tempoh musim getir tuh.mana taknya, fes time 3 paper sekali harung.elok aje habis exam dah kelam kabut dgn isu S** utk sales *M,ceh ketika semua org bergumbira dgn duit bonus melimpah ruah, kami kat sales tak habis-habis verification,mmg hampeh. masih menunggu dan menunggu.Allah!mudahkan lah!

lepas tu continue dengan short sem pulak.sekarang tgh mengharung short sem yang mencabar tapi menarik. mr lecturer drpd iran ni mmg sempoi,elok aje dia assign each chapter utk group pastu siap pesan each grup has to come out with questions.questions tu plak maybe akan appear masa final exam nanti. see!senang kerja diakan? haruslah buat betul-betul,mana tau kot rezeki soalan sendiri timbul masa exam nanti,ahaks!

anyway, walaupon bz dgn macam-macam hal, masa dgn anak-anak kena luangkan jugak. dah lama janji dgn diaorg nak bawa pegi zoo. so, lepas exam ujung bln lepas kitaorg pegi zoo taiping. bukan main seronok diaorg.especially batrisyia sebab fes time,haziq dah pernah pegi thn 2007 dulu,masa tu tgh preggie kan batrisyia. ni ada gambar-gambar masa pegi zoo arituh.








<--------
Gambar thn 2007.Haziq masa ni 2y5m.








------>
Ni pulak masa baru-baru ni.Budak dlm perut kat gambar atas dah besar panjang ;-)














<---------
2 org budak yang hepi dpt pegi zoo,hoho!


Lepas berjalan-jalan dlm zoo,kami piknik kejap kat taman tasik taiping tuh!amboi pakej olidey tuh,sebenarnya abah diaorg nak lepas gian memancing,dpt kejap pun jadikla. Mama plak amik kesempatan makan-makan kat tepi tasik,apa lagi bukak bekalan la. trip kali ni,mmg bajet baik punya,F&B semua homemade.jimat :-)





----->
Abah and his girl enjoying the meals! :-P
Air tangan mama, ;-P
<-------
Dah kenyang, abah melepas gian mengail.Haih!igt aje nak bawak fishing rod tu ye bang!sabo je lah!
Lepas tu kitaorg pun balik lah. Sempat solat zohor dirumah pun. Simple aje program hari tu tapi yang penting anak-anak hepi. :-D

..::Ceriteraku::.. Copyright © 2009
Scrapbook Mania theme designed by Simply WP and Free Bingo
Converted by Ipietoon Template