Feb 10, 2010

Mid term exams

pejam celik pejam celik dah hampir separuh semester... cepatnya masa berlalu.... ini bermakna, sekarang ni musim mid term exams... hish, aku masih terpinga-pinga lagi... sedar-sedar lecturer dah sebut mid term exams.. we will cover until chap 10...bla...bla..bla.... i was like, what ???? 10 chapters? seriously??? betul ke dah belajar 10 chapter?rasa macam tak tau apa-apa pun lagi....huhu... :P

malam esok ada satu paper. multiple choice,jadinya kerisauan kureng sebab jawapan dah ada depan mata,pandai-pandailah tembak. tapi takut jugak, so esok cutilah satu hari.... preparation nok!takkan la sampai poyo tak tau konsep pun,caner nak jawabnya,huhu... wish me luck!

next week joli katak pisang kejap sebab mid term break cum CNY,yahoo!kalau cuti bukan main seronok nok!happy tak igt!tapi... tapi... tapi.... lepas cuti ada lagi 2 paper.ceh,potong stim betul!mana nak gumbira lebih-lebih nok kalau tahu kat depan ada bala bencana menunggu... haruslah berhati-hati ketika bergumbira,igt-igt lah hari dukacita yang bakal mendatang,ahaks! jadinya, enjoy so-so sudah ye.... maklumlah, anak pun cuti sekolah seminggu,dpt lah mak bapak relaks skit.... tak yah buat kerahan tenaga mengajar anak secara marathon in order to collect stars, aiyak! sudah mula cerita stars,hahaha.

ok peeps, nak sign off dulu yek. doa-doa esok oklah hendaknya,amiin....

Feb 2, 2010

Post mortem selepas 1 bulan di sekolah baru

Satu lagi perkara di sekolah baru Haziq yang saya realize ialah diaorg bagi kids bawa balik satu beg buku pada hari terakhir bulan untuk parents review apa yang anak diaorg dah belajar dlm 1 bulan. saya mmg kagum lah. ada beg khas tu.

Ni beg yang Haziq bawa balik hari jumaat lepas. Siap ada nama tag nama tu.Mmg dedicated khas utk Haziq,saya suka :-D

Dalam beg tu ada buku untuk semua subjek, drpd bahasa melayu sampai la art book dia.Tak lupa buku ejaan dan spelling yang mak dia kecoh sangat,hehe. Dpt la peluang tengok apa yang Haziq dah buat dan senyum gumbira dengan hasil kerja si anak. Kalau dulu kena tunggu satu semester baru leh dpt chance tgk semua,sekarang tidak lagi.

Ok,remember pasal redemption card yang saya cerita hari tu? dan buku khas consists of date and words yang akan ditanya? haaa, ni dia.

Gambar kiri: words book,siap dgn date.Easy monitoring for parents.

Gambar kanan atas: redemption card yang dah siap ada 4 star,yey!

Gambar kanan bawah:ref book and redemption card front page,gambar blur la pulak.

Disebabkan mama dia syok sangat pasal bintang-bintang ni,gambar buku tulis dgn tulisan anak pun mama dia capture. Suka hatilah kan,janji happy.Mak mana tak seronok anak dia berjaya kan?

Gambar atas kiri: buku ejaan dan spelling

Gambar atas tengah:english words.

Gambar atas kanan:english words yang Haziq sangkut,siap dgn corrections.

Gambar bawah kiri:first group of malay words.

Gambar bawah tengah:second group of malay words.

Mesti Haziq seronok tgk mama dia beria-ia blogging pasal dia. Ye yang, mama mmg happy sgt kalau Haziq bagitau"Mama!Haziq dpt star hari ni!"syahdu nak,uhuk!
Semoga terus sukses anak ku,doa mama bersama mu.....

Feb 1, 2010

Selamat Hari Lahir Kekasih Hati

Hari ini birthday cik abang sorang. Isteri dia ni tak pandailah nak ber madah berhelah bagai bak kata ziana zain,hehehe. Cuma nak jugak amik kesempatan note kat blog ni hari bersejarah cik abang. :-)
Cik abang saya yang rajin tolong bini dia ;-) (matik la kalau dia tahu bini dia promo dia kat sini,haha)
Alkisahnya, kitaorg dah celebrate awal.Weekend baru ni dah berjalan sakan enjoy sana sini kebetulan gaji pun dah masuk,hoho... hiphip horay!Dah jamu anak-anak makan pizza (sebenarnya mak bapak yang nak makan,heheh) dan beli hadiah untuk abahnya.Oh ye,takde kek kali ni sebab nanti mak dia yang makan byk,huhu!

Aci tak gambar potret ni consider hadiah bang?tapi rupa you macam tak jadila,kurang encem :P tapi rupa I jadi,heheh

Doa kami(read:mama dan anak-anak) abang/abah dikurniakan umur yang panjang, sihat tubuh badan,mendpt rezeki yang melimpah ruah,berjaya dunia & akhirat dan mencapai semua impian,amiin.



Kami sayang abah!

Happy birthday abah ataupun hepi sebedey abah,bak kata Batrisyia!

pst:mak dia tak yah la cakap sayang-sayang kat sini,malulah(tutup muka!)hoho!

..::Ceriteraku::.. Copyright © 2009
Scrapbook Mania theme designed by Simply WP and Free Bingo
Converted by Ipietoon Template