Jun 18, 2010

Cuti lagi

confirmed!7 Julai nanti Penang dpt public holiday lagi,yes!bagus-bagus,bole bersuka ria dengan famili, masa dengan anak-anak!

so, apa nak buat cuti satu hari? erm, since cuti tgh-tgh minggu maybe lepak rumah aje, temankan haziq buat homework,mama dia pun sedar diri masa tu dah start sem baru, thesis kena la belek-belek.

anyway, nak note pasal cuti tu aje,me so happy,got additional 1 day for this year public holiday,good good! bulan 9 nanti ada another 1 day extra.baguslah Malaysia,cuti banyak! yahoo!

Jun 14, 2010

2 minggu tak update!

lepas update dlm entry sebelum ini, cuti sekolah pun mula.jadinya, mak budak seronok sebab budak cuti sekolah,hehehe. walaupun tak de perancangan besar utk cuti sekolah kali ni, tapi tetap ada something utk anak-anak. since kakak-kakak ipar sungguh suka bercuti ke penang, ku turutkan jua walaupun semuanya dah biasa bagiku. spt biasa, diaorg request nak stay T* R*sort lah, so that is where we stayed for 2 nites. budak-budaklah yang happy dpt berendam, mak-mak bising anak-anak berendam tak hingat dunia, haih, tak takut langsung, si kecik batrisyia sampai ada line bikini kat belakang badan punyalah bersungguh-sungguh mandi kolam.Few pictures captured by my SIL's hubby.


































sempat meneman kakak ipar yang tinggal di sabah bershopping sakan utk baju raya anak-anak dia. dlm masa yang sama saya site surveylah, maklumlah tunggu duit *i* *m kan,huhu.walau macam mana teringin pun, insyaAllah saya bole sabar,saya tak suka guna kad plastik.yang ni mmg cik abang pun notice,dia tabik spring sebab bini dia bole tahan sabar bab bershopping. *ayat puji diri sendiri*hahahah!

masa stay kat resort tuh sempat ambil kek yang order online dr k.linda sg dua dan buat special delivery ke rumah mak sempena birthday abah. Happy 58th birthday abah!we luv u! kali ni order carrot walnut raisin cake with mild cheese frosting and glad he likes it!

elok je selesai sesi dgn keluarga sebelah cik abang tu, dptlah RM yang ditunggu-tunggu berbulan tuh,alhamdulillah,syukur atas nikmat yang Allah kurniakan.erm, apa lagi, dah lama cheq sabaq, sampai terketaq-ketaq dok tunggu, dah ada mmg teruih hilang sabaq,hahahaha.shopping sakan makcik nih!sampai la hajat apa yang nak beli tu.walaupun happy kena la beringat hari esok kan, simpan lah mana yang patut, bagi mak abah, cik abang,anak-anak, biar berkat rezeki tu kan.mudah-mudahan makin bertambah,amiin :-)

dlm masa yang sama results second sem yg exam bulan 4 hari tu keluar, alhamdulillah jugak,seperti dijangka, kita dapat apa yang kita usahalah kan.... :-) cik abang kata ok sgt tu, dgn kerja nya, dgn anak-anak lagi, padanlah dgn assignments buat last minutes, study seminggu dua sebelum exam saja, siap ada ponteng kelas lagi,hehehe,mmg nakal! akan buat lebih baik lagi short sem ni,insyaAllah. oh! ya, another exam next week people! pray for me pls. short sem yang mmg sgt short,dah nak exam pun,huhu!

ok, tu saja nak cerita kat sini. next entry maybe lepas exam next week.lepas exam bercuti dgn famili ku pula. venue sama,pool *M tu mmg ngam sungguh dgn bebudak tuh, kali ni nak layan maksu diaorg pulak, kasi can sebelum register buat degree awal july nanti :-)

Jun 3, 2010

Bila bos besar turun padang

muka sorang-sorang,bole jadi macam ni....

dan mula buat kerja macam ni......



TAPI......



dlm masa yang sama ada colleugues anda yang enjoying life coz everybodi else busy meeting the boss.... so... he/she is......




or....JANGAN MARAH :-))

Images: credit to google!

Nota Kaki: kerja kena rajin walaupun bos takde, sebab ada bos lagi besar tgh evaluate kita dari 'atas'.so,bos ade ke takde ke sama je. sekian :-)

Jun 2, 2010

Wondergirls?!!?!!?

Ape kes? takde kes.... :-) kes suka-suki saja walaupun masa sangat terbatas. Nak jugak tempek gambar Wondergirls ni kat sini,ahaks!

oh no no, bukan Wondergirls yang nyanyi lagu nobody gediks2 tuh!

Wondergirls yang ni baekkk punye, lg beh dr wondergirls yg tu, yang ni made in Malaysia, lebih gediks lagi,ahahaha :P

Kami(read:saya & the gang) telah bersatu hati satu malaysia membeli baju sama dan memakainya pada hari yang sama!Wow! (bak kata Husin Lempoyang dlm 3 Abdul) hahahaha

Bersungguh-sungguh okei! sampai ada among us beli tudung bagai nak completekan supaya pakai sedondon dan cantik, :D *mesti puji diri sendiri okei*
Oklah,oklah, cerita panjang tak guna, enjoy the pic beb ;)






<-----Cak,tgk tu, 4 orang mak budak yang comel :P








Bersungguh-sungguh,macam2 gaya ;P ---->
Cukup ah 2 keping,nnt kena marah,hahahah!

..::Ceriteraku::.. Copyright © 2009
Scrapbook Mania theme designed by Simply WP and Free Bingo
Converted by Ipietoon Template