Sep 28, 2009

Post Raya 2009

Alhamdulillah,dah selamat seminggu lebih berhari raya. Penat belum habis lagi travelling sana sini. Bermula dgn Penang, then ke kampung dear hubby di Kedah, then ke kampung FIL di Perlis dan patah balik ke Penang dan berakhir di Seb Jaya. Phew!hampir habis seluruh utara kami lawati.

Hari ni dah masuk opis semula. No more lepak-lepak, kerja dah menunggu!

Ok, ni ada gambar edisi raya kami utk thn ni.
Family photo dipagi 1 Syawal 1430H
The 4 of us,anak-anak tgh sibuk makan tempeyek masa ni,boleh? tak pedulilah org nak snap gambar ke ape ke,pening maknya,haih ni jela yg termampu nok!
Budak kecik ni tak peduli panas terik tgh rembang ke,kalau dah syiok,sengih aje!

Oh! I like this one very much, Haziq with his cousins. Susunan sgt cantik okeh! :-)

Sep 18, 2009

Salam Aidilfitri

Sempena ramadhan yang bakal berlalu meninggalkan kita dan syawal yang hampir tiba, ku tak mahu ketinggalan buat satu entry raya utk blog ni.





"Mohon maaf atas segala salah silap dan keterlanjuran kata sepanjang perkenalan kita ye kawan-kawan. Semoga selamat sampai ke destinasi yang dituju dan bergembira di Aidilfitri."





Jumpa lagi lepas raya nanti, InsyaAllah.

Dengan ingatan tulus ikhlas,
Ramadhan & Syawal 1430H.

Sep 16, 2009

Edisi terlewat : Happy 6th Anniversary to us!

Ini adalah entry yang sepatutnya di'publish' pada 6 September 2009 yg lepas. dush!lambat sampai 10 hari. ada byk reason kenapa lambat.
1)last week ada midterm exam stat
2)kena submit conceptual paper utk research methodology
3)tak berapa sihat last week
4)never ending house chores bila kat rumah so mmg tak sempat langsung nak curi masa update blog
5)busy... busy... busy....
6)raya preparation,etc.....

ok, back to the topic.
6 Sept 2009 marked our 6th year journey in marriage life. alhamdulillah,semoga berkekalan ke akhir hayat.so, apa special hari tu? erm, tak de celebration this year since ramadhan. dear hubby tak setuju dgn cadangan iftar kat luar. dia prefer berbuka di rumah,lebih tenang katanya. lagipun tak kelam kabut nak solat maghrib dan lepas tu continue isyak dan tarawih.so, kami makan-makan di rumah saja. tapi kan, hadiah tak kisah la bulan puasa ke tidak kena la jugak bagi kan?hehehe... so, dpt apa thn ni dari cik abang?
sila scroll down :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
jeng jeng jeng, apakah? apakah isinya?huh! saspen saspen....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


gelang nyah! besau pulak tuh! haruslah mak sayang amat dekat cik abang sorang :-) sukenyeeee... tq bang,lebiu bang.... haruslah menayang masa raya nanti,ahaks!


mucho gracias,muahs! cantek banget,bling bling sakan ah! :P

Sep 1, 2009

The luxury of working in hometown

last week masa berbuka dgn kawan-kawan sebelum exam, my fren commented that I'm very lucky to have the chance of visiting my mom every alternate week. yelah, yg satu minggu lagi tu berbuka dgn in laws lah kan. sambil tu baca entry di blog ini yang cerita pasal famili gathering dia,maka tercreate lah entry ini :-)




penang bridge during construction yg menghubungkan aku & mak(photo credit to gugel imej)

herm, mmg betul,sangat-sangat beruntung sebab selalu dpt jumpa mak. kalau bukan bulan puasa pun,hari yg ada kelas aku akan menenggek rumah mak lepas office merehatkan badan sekejap sebelum pegi kelas and mak being mak akan siapkan makan bagai untuk anak kesayangan dia nih :-P

one of the reason i requested for transfer once confirmed last 8 years was my family,my mom especially. nak duduk dengan mak lah katakan.lambat naik pangkat pun tak ape. punyalah anak manja mak :-P

famili gathering is a bliss. we can easily organized one anytime we like to.the only different is that we have to wait for our little sister since she is studying outside of penang.tapi tu pun tak de hal, si kecik tu pantang cuti sikit,lari balik penang lah jawabnya. then walla,a small family gathering organized.
Lagi gambar ihsan encik gugel:bahan masak-masak for famili gathering!
All in all, ku mohon Allah beri kesihatan yang baik pada kami sekeluarga dan diberi peluang utk selalu get together. Amiin!

..::Ceriteraku::.. Copyright © 2009
Scrapbook Mania theme designed by Simply WP and Free Bingo
Converted by Ipietoon Template